Nieuws

vrijdag 25 oktober 2019

NEMESIS gaat van start

NEMESIS gaat van start

Het veldwerk voor de NEMESIS-studie gaat weer lopen. In de maand oktober zijn ruim 100 interviewers klaargestoomd om de vraaggesprekken hiervoor te kunnen af te nemen. Dit gebeurde tijdens een meerdaagse trainingssessie in Zwolle, Amsterdam en Eindhoven. De getrainde interviewers van I&O Research zullen daarna een groot aantal mensen bezoeken, die willekeurig zijn getrokken uit het bevolkingsregister. Zij wonen door heel Nederland.

De betrokken onderzoekers van het Trimbos-instituut waren aanwezig op de training om uitleg te geven over de studie. Interviewers kregen uitgebreide informatie over de achtergrond van de studie en het nut hiervan. Bijvoorbeeld door de uitkomsten van de vorige NEMESIS-studie te laten zien. I&O Research voert de dataverzameling uit, en verzorgde een presentatie over de opzet en aanpak van het veldwerk.

Ten slotte is er ook veel geoefend met het afnemen van de vraaggesprekken. Een deel van het oefenen ging plenair, maar grote delen van het interview hebben interviewers ook in tweetallen geoefend met elkaar (zie foto). Na ook thuis een aantal oefengesprekken te hebben gedaan, zijn zij helemaal klaar om namens het Trimbos-instituut en I&O Research het land in te gaan om de interviews af te nemen voor dit belangrijke onderzoek.

Wij wensen hen hierbij veel succes!

NEMESIS gaat van start