Nieuws

vrijdag 20 januari 2023

NEMESIS gaat weer van start

NEMESIS gaat weer van start

Het veldwerk voor de NEMESIS-studie gaat weer lopen. In de eerste helft van januari zijn ruim 80 interviewers klaargestoomd om de vraaggesprekken hiervoor te kunnen af te nemen. Dit gebeurde tijdens een training in Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Zwolle. De getrainde interviewers van I&O Research zullen daarna de mensen benaderen die hebben meegedaan aan de eerste ronde met vraaggesprekken. Zij worden uitgenodigd om een tweede keer mee te doen.

De betrokken onderzoekers van het Trimbos-instituut waren aanwezig op de training om uitleg te geven over de tweede ronde met vraaggesprekken. I&O Research voert de dataverzameling ook voor deze tweede ronde uit, en verzorgde een presentatie over de opzet en aanpak van het veldwerk.

Ten slotte is er ook veel geoefend met het afnemen van de vraaggesprekken. Een deel van het oefenen ging plenair, maar grote delen van het interview hebben interviewers ook in tweetallen geoefend met elkaar. Na ook thuis een aantal oefengesprekken te hebben gedaan, zijn zij helemaal klaar om namens het Trimbos-instituut en I&O Research opnieuw het land in te gaan om de gesprekken af te nemen voor dit belangrijke onderzoek.
 

NEMESIS gaat weer van start